27 september excusie naar Bijenteeltmuseum in Geffen

Zaterdag 27 september zijn we van harte welkom bij het Bijenteeltmuseum in Geffen. Thea en Robert Schuurmans van Ecopoll leiden ons rond in het museum en vertellen hoe zij met ruim 200 volkeren professioneel imkeren.

Het museum biedt onderdak aan 3 grote collecties met oude honingpersen en waspersen,  een grote hoeveelheid prachtige oude korven, bijenkasten en vele oude imkergereedschappen zoals bijvoorbeeld oude korfmessen en gereedschappen om bijenkorven te vlechten.

Imkerij Ecopoll heeft gemiddeld 200 tot 300 bijenvolken die ingezet worden voor de bestuiving van gewassen en productie van honing.  Met dertien bijenstanden verspreid over Brabant is Ecopoll één van de grotere imkers in Zuid-Nederland. De producten worden verkocht via fruittelers, winkels  en natuurlijk ook In Geffen.  Meer informatie is te vinden op hun website: www.ecopoll.nl.

Het belooft een boeiend bezoek te worden met voor elk wat wils!

Om 10 uur staat koffie en thee klaar met honingkoek. Naar verwachting duurt het bezoek tot circa 12:30 uur. Het Bijenmuseum is gevestigd op Leiweg 5C in Geffen.

Als je mee wilt gaan op deze prachtige excursie stuur dan een mail naar onze vereniging: westbetuwe@gmail.com. De kosten zijn 10 euro per persoon. Introducees zijn ook welkom!

 

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.