Filmavond met “More than honey”

Aan iedereen die geïnteresseerd is:

Het filmhuis van Stroomhuis Neerijnen brengt op donderdag 24 april opnieuw een unieke bijenfilm: ‘More than Honey’. Dat gebeurt in samenspraak met Imkervereniging West-Betuweorganisatie van bijenhouders in het Rivierengebied. 

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat Filmhuis Neerijnen uitvoerig aandacht besteedt aan de bijen. Aanleiding is de nog altijd mysterieuze bijensterfte die in eerdere jaren wereldwijd grote aantallen bijenvolken trof. Deze zou afgelopen winter, volgens eerste berichten, althans in Nederland minder hebben toegeslagen. Maar individuele bijenhouders blijken toch opnieuw grote klappen te hebben opgelopen.

De film More than honey (Meer dan honing) is in 2012 gemaakt door de Zwitserse regisseur Markus Imhoof. Deze verontrustende documentaire gaat over het lot van bijenvolken en bijenhouders in Zwitserland, Californië, China en Australië en geeft ook voedsel aan het debat hierover in Nederland.

Met de plaatselijke imkers die komen is er na afloop van de film een forumdiscussie over de vraag hoe hun eigen bijenvolken de afgelopen winter zijn doorgekomen. Ook is dan de laatste informatie beschikbaar over de bijenstand in Nederland en elders. Tenslotte is er een initiatief om bij Stroomhuis te komen tot de oprichting van een ‘bijenhotel’, een constructie van natuurlijke materialen bestemd als huisvesting voor solitaire bijen.

Aanvang film: 20 uur, toegang € 5. Besloten bijeenkomst, maar lid van Filmhuis wordt u gratis aan de kassa. Reserveren is niet nodig. Stroomhuis is te vinden aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Website: stroomhuisneerijnen.nl.

 

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.