Het nieuwe bijen-logement op de Meent

IMG_2203We weten allemaal dat we van uitRwaarde op de Meent een mooie verenigingsstal mogen gebruiken. Een uitstekende leslocatie, een goede omgeving voor de bijen, alleen jammer dat de locatie niet optimaal is als verenigingslocatie en als promotie-stal. Slechts 3 of 4 zondagmiddagen per jaar was de stal 2 uurtjes open voor belangstellenden en verder kwamen er nauwelijks mensen langs.

Dat moet anno 2014 absoluut anders worden, vonden de mensen van de werkgroep Biodiversiteit: Maarten stroopte de mouwen op en zette zijn schouders eronder!
Er werd een NL Doet dag georganiseerd met medewerking van het bestuur en dankzij de geweldige ondersteuning van UitRwaarde, werd er aan een grote opknapbeurt in- en om de bijenstal gewerkt. Met subsidie, heel veel energie en veel enthousiasme is er gewerkt. Het “Bijenlogement” staat nu onder de pannen, maar er kan en zal nog veel verder uitgebouwd moeten worden. Met de komende activiteiten op de Meent willen we er steeds verder aan werken. Hoe meer mensen mee werken, erom heen lopen, kijken, de bloemenweide zien ontkiemen, de geplante drachtplanten zien groeien, de eerste logés in het hotel zien kruipen, langs de bijenstal gaan lopen en zien hoe de honingbijen vliegen, enz, enz. des te meer zullen onze bijen de aandacht krijgen die ze nodig hebben.
UitRwaard legt extra mooie paden aan voor de “Klompenroute” die er komt deze zomer. Er staat een picknicktafel en een bankje tussen de stal en het logement. Hopelijk komt er zo meer belangstelling voor de bijen, die nu een mooie omgeving hebben die ze verdienen.

Kom allemaal kijken, luieren, meedoen aan activiteiten, de vele stands bezoeken en picknicken op 25 mei als er een gezellige happening is voor jong en oud. Bij “Paint de Meent”(zie agenda) hopen we veel imkers, gasten, vrienden, met(klein)kinderen en familie, buren enz te kunnen ontmoeten en er een echte ZONnige feestdag van te maken.

Tot ziens,
Ria Beltman

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.