Lezing imkeren in het land met de meest wilde natuur van Europa – Bulgarije

Zaterdag 30 mei, 14.00 – 17.00 uur.

Vladimir Nicholchovski

Vladimir Nicholchovski

Van 17 mei tot en met 31 mei 2015 organiseert kunstenaar Jos Bregman in de Lambertushof, de kerk van Kerk- Avezaath, op de kruising Daver en Dorpsstraat, de expositie “Ode aan Gestold Zonlicht”.
De expositie is geopend op de dinsdag-, zaterdag- en zondagmiddagen.

Speciaal voor imkers en honingminnaars organiseert Bregman zaterdagmiddag 30 mei een lezing. Om 15.00 – 15.45 uur: lezing bijenhouder Vladimir Nicholchovski (Engels; simultaanvertaling mogelijk). Zijn lezing heet: “Imkeren in het land met de meeste wilde natuur van Europa – Bulgarije.”

Bregman en Nikolchovski willen ook graag met u nadenken over een vraag. Nederland is voor 15% zelfvoorzienend. De overige 85% komt dus van elders en betreft nu grotendeelse gemengde honingen met als herkomst: EU/niet-EU. Hoe krijgen we pure imkerhoning uit andere Europese landen met een honing-overschot voor een goede prijs op de Nederlandse markt?

Op de middag is veel gelegenheid voor vragen en uitwisseling. Vladimir laat ook zijn rode wijn van oude Thracische druivenrassen proeven. We vinden het leuk honing te ruilen en van elkaar te proeven. Niet-imkers kunnen uw en onze honing ter plekke kopen. Tijdens de expositie kan iedereen helpen een boom op te zetten. Neem daarvoor twee houtjes van thuis mee.

De Lambertushof gaat open om 14.00 uur. Meer informatie via natureaccess.nl. Bel of mail: jos@natureaccess.nl en 0655755014. Aanmelden: graag.

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.