Presentatie Werkboek Bijen in de Boomgaard

Een bericht van De Fruitmotor

Op 24 oktober presenteerde de Fruitmotor het Werkboek voor de fruitteler “Bijen in de Boomgaard”. Het werkboek staat boordevol met instructies, tips en plaatjes hoe u biodiversiteit en een goed bestoven gewas kunt stimuleren en hoe leuk en hoe makkelijk dat is! Als de boomgaard zorgt voor de wilde bij, dan zorgt de wilde bij voor de boomgaard, en dus voor een goede bestuiving.

Het werkboek en de lezingen zijn te downloaden bij de Fruitmotor.

De Fruitmotor is trots op haar eerste co-productie met Wageningen University & Research. Het werkboek is het resultaat van het praktijkonderzoek bij onze Betuwse telers en coöperatieleden. Zo werken we met koplopers aan verduurzaming van de fruitteelt en dat heeft ook positief effect op de leefomgeving en het landschap. We vinden het een eer om het werkboek aan te mogen bieden aan de fruitsector en op te dragen aan het landschap. We zijn blij dat Gerard van den Anker, als voorzitter van NFO en Peter Drenth, als Gedeputeerde provincie Gelderland aanwezig zullen zijn.

Bert den Haan (vice voorzitter NFO en lid van De Coöperatieve Betuwse Fruitmotor):

“Eigenlijk zou een biodiverse en goed bestoven boomgaard voor de fruitteler heel normaal moeten zijn. De uitvoering is helemaal niet moeilijk en dit werkboek voor de fruitteler biedt met veel praktische en vaak mooi onderbouwde tips een heel goede hulp. Ik ben er blij mee dat deze kennis nu ook zijn weg kan vinden naar collega fruittelers en anderen, binnen en buiten de Betuwe”.

N.B. Dit eerste Werkboek is speciaal voor de fruitteler; ons volgende werkboek zal voor bedrijven en burgers zijn. Zo bouwen we samen aan een Betuws Bijenlandschap!

Geef een reactie

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.