Verslag Paint-de-Meent

Op 25 mei was er op de Meent (waar de bijenstal en het bijenhotel van de vereniging staat), rondom de recreatieplas het kleurrijke festival Paint-de-Meent georganiseerd door www.kindofcolor.nl. Natuurlijk werd de vraag om daaraan onze medewerking te verlenen positief beantwoord.

De mensen van de biodiversiteits werkgroep hebben een programma aangeboden met activiteiten voor kinderen en ouders rondom het nieuwe bijenlogement, de bijenweide en de bijenstal. Er werd geknutseld aan een “kunstwerk” die in het logement komt te hangen. Er zijn busjes met riet, stro, enz gevuld die in de gaten van een schilderij komen te hangen. Een prachtige auto met bloemen en bijen erop stond bij een mooi sortiment drachtplanten. Bezoekers kregen info van een ecologisch hovenier voor hoe je bij-vriendelijk kunt tuinieren. Er was een infokraam, een observatiekast, honingverkoop en rondleidingen bij de bijenstal en het nieuwe bijenlogement.
De beheerder van de Meent, Leo Moors, liep als een vrolijk uitgedoste kleurrijke DAR de bijen te promoten rondom de feestelijke kraampjes en activiteiten bij de waterplas.

De fotoreportage van Joop Hummelink geeft een goed beeld van het geheel en laat zien dat de medewerkers het samen gezellig hebben afgesloten.

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.