Sprekersavond Imkervereniging Bommelerwaard

Beste leden,

Onze buren bij de Bommelerwaard hebben dinsdag 3 maart om 20:00 uur in Kerkwijk een sprekersavond waarvoor wij ook zijn uitgenodigd.

De spreker is Roeland Segers, lid van de afdeling Nijmegen en Omstreken. Roeland Segers is een bestuivingsimker met veel ervaring in de bestuiving van fruit en groenten. De laatste paar jaar worden er voor de bestuiving naast de honingbij en hommels ook solitaire bijen ingezet. Het betreft metselbijen van de soort “Rosse metselbij” en “Gehoornde metselbij”. Met name over alle ins- en outs van de bestuiving met metselbijen zal Roeland ons middels de presentatie “Metselbijen: biologie, teelt en bestuiving” bijpraten.
Voor een toelichting zie ook de website: www.debijen.nl

In mijn ogen een boeiend en leerzaam onderwerp!
Komt allen!

Locatie: Dorpshuis Kerkwijk, Achterstraat 4 te Kerkwijk