Sprekersavond: Van bijensteek tot anafylactische shock

Beste leden,

Graag nodigen wij u uit voor een interessante interactieve avond over de gevolgen van een bijensteek gepresenteerd door Albert Huitema. Albert is docent cluster acute zorg bij UMC Utrecht.

Het eerste deel van de avond gaat over de pijn die een bijensteek geeft, wat is pijn, hoe wordt pijn veroorzaakt. Waarom ontstaat zwelling na een bijensteek?. Waarom doet een bijensteek de ene dag meer pijn dan de andere?

Het tweede deel van de avond gaat over een allergische reactie. In een klein aantal gevallen reageert het slachtoffer allergisch 1 – 3 %, bij een allergische reactie kan in korte tijd een medische noodsituatie ontstaan. Wat gaat er dan mis? En wat belangrijker is hoe te handelen.

De avond wordt gehouden op woensdag 18 november in zalencentrum “Ons Huis”, Herman Kuijkstraat 11, 4191 AH, Geldermalsen. Aanvang 20:00 uur.

De avond is toegankelijk voor alle leden van de groep Rivierengebied en overige geïnteresseerden.

Velden gemarkeerd met een * zijn verplicht.

We willen u vriendelijk verzoeken om zich aan te melden met behulp van onderstaand formulier: