Terugblik op NL Doet 2017

Evenals de vorige NL Doet acties op de Meent, stond ook deze actie weer in het kader van “Bloemen voor onze bijen”.
In samenwerking met de gemeente Culemborg werd het een burger-participatie-project (ontsproten aan de duurzaamheids -projecten in Culemborg). Samenwerking tussen 3 imkers met enkele vrijwilligers en 10 kids van de Daltonscchool, werd er in de wijk Achter de Poort, een bloemenlint gestart. Er werden 20 kuubkisten gevuld en geplaatst met aarde door de gemeente. Ze werden door kinderen en volwassenen beplant met 5 verschillende assortimenten drachtplanten. Het was een prachtige zonnige dag waarbij we dit keer geen party-tent nodig hadden. De crocusjes werden onder onze handen al bezocht door bijen! Kruiwagens met vaste planten werden door de wijk gesjouwd door kinderen. In hun school staan intussen potjes met eenjarige bloemenzaden op de vensterbanken te kiemen.
Deze actie moet het begin worden van een echt “bloemenlint” door Culemborg. Diezelfde middag werden bewoners uit een andere wijk al geïnspireerd om in hun eigen wijk ook zo’n actie op te zetten.
Nu maar hopen dat de weergoden op tijd zorgen voor zon en wat regen, en de buurtbewoners daarmee willen assisteren. De kinderen geven in elk geval het goede voorbeeld met hun enthousiasme!
De campagne BijBewustBetuwe (vanuit 2 imkerverenigingen en het NME) heeft inmiddels contact met 24 basisscholen die allemaal projecten opzetten over bijen, bloemen en biodiversiteit.

BIJEN, BLOEMEN EN MENSEN NIET ZONDER ELKAAR

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.