Help de bijen aan bloemen! Bert Lemmens over biodiversiteit en samenwerking.

Bloem 001

De benarde situatie van de bijen raakt ons allemaal. Immers bijen zijn van levensbelang voor de bestuiving van ons voedsel. Zonder bijen hebben wij duidelijk minder te eten.

 Het gaat niet goed met de bijen. Dat wordt veroorzaakt door een combinatie van factoren. Een van die factoren is een tekort aan voedsel: bloeiende bloemen ofwel drachtplanten. Hier in de Betuwe hebben de bijen in het voorjaar met de bloesem van de fruitbomen veel voedsel. Maar daarna is het armoe troef. Maisakkers en weilanden hebben de bijen niet veel te bieden, die moeten het dan van de bloemen in de tuinen hebben. Dat kan en moet beter! Er zijn zoveel plekken die zich daar voor lenen: de randen van akkers en weilanden, braakliggende terreinen, de dijken, het erf, de tuin, het balkon: iedereen kan zijn steentje bijdragen met bollen, planten, struiken en bomen voor bijen en insecten.. 

lege supermarkt

Bert Lemmens, imker, bijenteeltleraar en drachtplantenspecialist, zet in zijn lezing Drachtverbetering = Samenwerking uiteen hoe we SAMEN de bijen kunnen helpen.

Van harte nodigen we u, imkers, uit maar ook gemeenten, waterschap, natuurverenigingen, terreineigenaren, groenbeheerders, burgers: kortom iedereen die geinteresseerd is in een bloeiende en gezonde leefomgeving voor mens, plant en dier!

Imkervereniging West-Betuwe – 26 maart 2014 – aanvang 20.00 uur – ‘Ons Huis’, Herman Kuijkstraat 11, 4191 AH Geldermalsen

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.