Logo imkervereniging West-Betuwe

De vereniging bestaat al sinds 1937. Wij zijn een club van vijftig enthousiaste imkers met een fantastische boeiende hobby en we delen graag ons enthousiasme met iedereen die interesse heeft in bijen en biodiversiteit

Het houden van bijen brengt de natuur dichterbij je. Je krijgt niet alleen oog voor bijen maar ook een andere kijk op je omgeving. Je gaat letten op de planten en bloemen die door bijen worden bezocht om nectar en stuifmeel te halen. Bijen zorgen samen met insecten ervoor dat de bestuiving van bloemen plaats vindt. Veel plantensoorten zijn voor hun voortbestaan afhankelijk van bestuiving.

Wij organiseren onder meer cursussen, lezingen en excursies. De leden van de imkervereniging West-Betuwe zijn tevens lid van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging (NBV)