Verslag bloesemtocht 2014

Bijenkraam op de Hoenderik tijdens de bloesemtocht 2014. Zaterdag 12 april 2014 was het zover om met een bijenstand bij de Hoenderik in Tricht te staan tijdens de bloesemtocht. Ik had al van de organisatie van de bloesemtocht vernomen dat er erg veel mensen zouden komen. En had dus de vrijdag van te voren al mijn bijenstand spullen weg gebracht. Gelukkig maar want zaterdags kon ik op mijn gemak naar de Hoenderik fietsen zonder dat een verkeersregelaars mij hoefte tegen te houden. Samen met Jaap van Assenbergh en zijn dochter hebben we er een prachtige stand van gemaakt met aandacht voor de bijen, biodiversiteit, bijen hotels en strovlechten en verkoop van bloemenzaad. Alle wandeltochten kwamen langs B&B de Hoenderik en vele mensen kwamen onze stand bezoeken om vragen te stellen “hoe gaat het nou met de bijen” of “Is er nog steeds zoveel bijensterfte?”.
En ook “Hoe komt het nou dat er zoveel bijen dood gaan?”. En zelfs een mevrouw die zich rot was geschrokken in haar tuintje omdat er een grote bal met bijen aan haar lavendel struik hing. Gelukkig heeft ze een imker bereid gevonden om dat uit haar tuintje weg te halen. Het was een zwerm met maar liefst 2 koninginnen, volgens de dame in kwestie.

Menig wandelaar heeft ons gecomplimenteerd dat we als imkervereniging bij deze activiteit aanwezig waren. Voor mij is dit zo logisch als 1 en 1 twee is. Want wat zou de supermarkt leeg zijn als er geen bijen zouden zijn voor de bestuiving?Ik heb erg genoten van van deze dag. Met dank aan de rode kruis bloesemtocht organisatie voor de gelegenheid om tijdens de bloesemtocht aanwezig te mogen zijn. En Jaap voor zijn hulp en inzet voor deze dag.

Jeanine Bollen-van Amersfoort

foto1-2

1 comment to Verslag bloesemtocht 2014

Leave a Reply

  

  

  


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.